Vücudumuzun alkali gıdalarla beslenmemesi bir çok sağlık problemlerinide
beraberinde getirmektedir. Sağlığımızı korumak için düzenli ve Alkali
beslenmeye dikkat etmemiz gerekmektedir.
Alkali beslenmeye dikkat etmediğimiz durumlarda
HANGİ GIDALAR ASİDİKTİR ?
Asidik gıdaları mümkün olduğun ca az olarak veyahutta asit değerlerini düşü
rerek tüketmemiz , sağlığımız açısından oldukça önemlidir.
Kümes hayvanları, tüm süt ürünleri, yumurta, rafine edilmiş undan yapılan gıdalar, özellikle beyaz un ve beyaz şeker, sentetik tatlandırıcılar, kimyasal katkı maddeleri, ketçap, mayonez, hardal, gazlı içecekler (maden suyu hariç),fazla miktarda kahve ve siyah çay, alkol, kızartmalar, cips, rafine tuz, fruktoz, mısır şurubu, margarin, jöle, ağır yağlı şarküterilerin yanı sıra sigara, tütün mamülleri, uyuşturucular, radyasyona maruz kalmak da aiditeyi arttırmaktadır. Ayrıca uykusuzluk ve hareketsizlik de olumsuz etkili etmektedir. Şuan şaşıracaksınız ama nefret, öfke, korku, kıskançlık, yoğun stres gibi olumsuz duygular da bedende yüksek asit oluştururlar.
HANGİ GIDALAR ALKALİDİR ?
Alkali gıdaların tüketiminin artırılmasına önem vermeliyiz.
Salatalık, buğday çimi, zencefil, zerdeçal, hindiba, ıspanak, brokoli, kırmızı ve kara,turp,soyafilizi,pazı,ısırganotu,kuşkonmaz,karpuz,çörekotu,kavun,zeytinyağı ,hurma,nane,kekik,,karbonat,soya lesitin ve işlenmemiş doğal tuz alkali gıdaların başlarında geliyor.İlginç bir bilgi de şifalı olduğuna inanılan Zemzem suyunun yüksek derecede alkali olmasıdır. Asidik gıdaları şekersiz komposto yaparak asidik etkilerini azaltabilirsiniz. Sağlıcakla kalın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder