ilkbahar geldi , havalar daki değişkenlikler başladı en çok dikkat etmemiz zamanlar şimdi ,
göre meyveler, sebzeler veriyor. Mesela kiraz, pıhtılaşmış koyu olan kanı seyreltiyor ve kan seyreldikçe
akışkanlığı artıyor, enerji de ona göre fazlalaşıyor; öyleyse kirazı çokça tüketmemiz gerekiyor. Karpuz, beyne
giden glikozun bir bölümünü hiç değişmeden beyne aktaran bir meyve. Ayrıca böbrekleri çalıştırır, bağışıklık
sistemini güçlendirir hem de vücudun organlarını çalıştırır; karpuzu da bol bol yemek lazım. Kayısı mevsimi
başlıyor… Kayısı bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor, bağırsakların çalışmasını sağlıyor, bağırsakları temizliyor.
Ama fazlası da zarar, fazla yerseniz ishal yapıyor, o zaman ne yapacaksın; kayısı çekirdeğini kıracaksın, içindeki o
badem kısmı ishali keser.
Bu arada gribal enfeksiyonlar artış gösterebilir, giyim kuşamımıza dikkat etmemiz lazım. Terlediğimiz zaman
terimizi üstümüzde kurutmamamız lazım. Ihlamur, zencefil muhakkak evimizde elimizin altında bulunsun, bunları
muhakkak kullanalım. Bu arada salatalık mevsimi başlıyor, domates mevsimi başlıyor… Domatesin içindeki
maddelerin kansere çok iyi geldiğini, salatalığın, sarılık ve karaciğerle ilgili çok faydaları olduğunu biliyoruz. Marul,
karaciğerin bir toniğidir. Enginar yine karaciğeri besler. Yorgun bir vücut bunları almaya başladığı zaman vücuttaki
toksik maddeler dışarı atılır, vücut zinde güçlü ve kuvvetli bir hale gelir ve yazı kuvvetli bir halde karşılar; kışa da
güçlü bir şekilde girmemizi temin etmiş olur. Yaradan bu şekilde ayarlamış. Mesela bahar mevsiminde çabuk
üşütebiliriz, özellikle çocuklar dondurma vb. yiyor ve hemen bademcikleri şişiyor. Onun için hemen birkaç formül
vereyim size: İki kaşık bal, bir kaşık tereyağı, bir çay kaşığı karabiberle beraber cezvede kaynatılıyor. Bunu sıcak
sıcak gece içip vücudu terletip vücuttaki toksik maddeleri atıyoruz. Sabah akşam yapılırsa bademcikler dahil
olmak üzere vücuttaki üşütmeyi dışarı atmış oluyoruz. Ayrıca yine elma mevsimi başlıyor. Bir tutam ıhlamur, bir
tutam elma kabuğu, yarım baş soğan, üç beş tane de karanfili iki bardak suya koyup kısık ateşte beş dakika
kaynatıyoruz. Bütün gün içilirse vücuttaki üşütmeler, toksik maddeler vücuttan atılır.
Mesela serkencebin dediğimiz yani sirke ile balın yarı yarıya karıştırılarak alınması vücudun direncini artırır,
karaciğeri güçlendirir, yorgunluğu alır, fevkalade iyi neticeler verir. Sabah akşam birer kaşık yenilebilir.
Meyan kökü; hem balgam sökücü özelliği var hem öksürüğü giderici özelliği var hem de iştah açıcı özelliği var.
Keçiboynuzunun kansızlığı giderici özelliği var. Isırgan otu kanı temizler, bağışıklık sistemini güçlendirir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder