17 Nisan 2016 Pazar
Kansere karşı en etkili koruyucu buğday şırası
Kanser çağımızın en önemli hastalıklarının başında gelir , tedavinin zorluğu da ve bazı Kanser
çeşitlerinin hala tedavisinin bulunamaması da bu hastalıktan korkulmasının başlıca sebeblerin
dendir. Kanser aslında B - 17 vitamini eksikliğinden kaynaklanan bir rahatsızlıktır.
B-17 vitamini Buğday çimin de ve kayısı çekirdeğinde bulunur . bu gıdaları tüketen ülkeler
de Kanser rahatsızlığı görülmemektedir .Pakistan da Buğday şırası ve kayısı çekirdeği tüketimi
fazla olduğundan Kanser burada yoktur. Kanserden korunmak için bağışıklık sistemimizi
güçlendirmemiz ve gerekli vitaminleri almamız gerekmektedir.
Buğday şırasını ve saf oksijen deposu olan Buğday çimini gerekli oranda düzenli olarak tüketmemiz,
kuruyemişlerimizin arasına da Kayısı çekirdeğini eklememiz Kanserden korunmak için yapacağımız
en önemli aktivitelerdir. Sağlıklı yaşam herkesin hayalidir, organik gıdalar la beslenmek , vücudumuz
için gereken vitaminleri almak, spor yapmak bu aktivitelerin en önemlileridir.
Buğday şırası yapımı : 1 su bardağı ( aşurelik buğday) olarak bilinen halk arasında ( döğme )
denilen buğday.
1 litrelik cam kavanoz ve klorsuz 3-4 bardak su
Hazırlanışı : Cam kavanoza 1 bardak aşurelik buğday konulur , üzerine su eklenir ve kavanozun
ağzı bir tülbent ile örtülerek 24 saat bekletilir . bu su süzülür .Yalnız bu su kullanılmaz . aynı işlem
tekrarlanır ikinci 24 saatin sonun da buğday şıramız hazırdır. buzdolabın da bekletilip 2-3 günde
tüketilmesi gerekmektedir. Buğday şırasını ve Kayısı çekirdeğini beslenme alışkanlıklarımızın
arasına dahil ettiğimiz de Kanser den kesinlikle korunmuş oluruz. Sağlıcakla kalın..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder