sofralarımızda , salata olarak tükettiğimiz Turp un bilinmeyen bazı faydaların dan bahsetmek
istiyorum. Dünyaca ünlü hekimimiz ibni-sina nın 1000 yıl öncesinde kitaplarında yer verdiği
turp ,turp tohumu ve yaprakları sağlığımız açısından çok değerli dir.
En faydalı kısmı yeşil yapraklarıdır , zeytin yağı ile salata olarak yemek gerekir, ikinci faydalı kısmı
kabukları olup 3. sırada iç kısmı vardır, iç kısmının faydalı tüketimi ise haşlanmış halidir.
Hazımsızlığı gideren tohumu, kangren tedavisinde ve cilt lekelerinin giderilmesin dede oldukça
etkilidir, iç kısmı yemeklerden önce salata gibi tüketmek hazmı kolaylaştırır , turp suyunu akrebin
üzerine döktüğünüz zaman akrep ölür , turp yiğen birine akrep zehiri etki etmez. gözlere , mideye
eklemlerimize , özellikle karaciğerlerimizi temizleme özelliğiyle sofralarımızda sıkça yer vermemiz
gereken sebzelerden dir , karaciğer tıkanıklarına iyi gelmenin yanında sivilcelerin iyileşmesinde
göz altı morluklarının giderilmesin dede etkili olup saç dökülmesine de faydaları vardır.
Sağlıcakla kalın...
doğanın şifalı elinden şifalı düşünceler
Varislerden kurtulmaya yararlı 7 adet şifalı bitki yöntemi
Yanığın 4 günde mucizevi tedavisi
kireçlenmeyi 3 günde tamamen geçirmenin formülü
Cildimizi en etkili şekilde arındırıcı birkaç maske
Nemlendiricilerinizi muhteşem etkili kremlere döndürmek için birkaç formül.
sssofraları
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder