24 Nisan 2016 Pazar

Alkali beslenmenin sağlığımız üzerindeki etkileri

alkali beslenme görselleri ile ilgili görsel sonucu
Vücudumuzun alkali gıdalarla beslenmemesi  bir çok sağlık problemlerinide 

beraberinde getirmektedir. Sağlığımızı korumak için düzenli ve  Alkali


 beslenmeye dikkat etmemiz gerekmektedir.

Alkali beslenmeye dikkat etmediğimiz durumlarda 

Önce uyuşukluk ve yorgunluk başlar.Durum ilerlerse baş ağrıları, mide bulantıları, sinirlilik, depresyona eğilim, vücut ağrılarında artış, mide de yanma ve asit artışı, kronik yorgunluk hatta pek çok ciddi hastalığın da başlangıcına yol açabilir ve daha kolay hastalanmanın önü açılabilir.Bağışıklık sistemi bu durumdan olumsuz etkilenebilir.Hatta bazı görüşlere göre daha şişman olmanın önünü bile açabilir. Pilavlar, makarnalar,börekler,beyazekmekler,patates kızartmaları, kekler, pastalar, çörekler gibi hızlı karbohidratların aşırı tüketildiği durumlarda yağ asidi üretimi artar ve bel, kalça, karın bölgelerinde depolanır. Şeker,damar hastalıkları gibi kronik hastalıkların oluşması kolaylaşabilir.

HANGİ GIDALAR ASİDİKTİR ?
Asidik gıdaları mümkün olduğun ca az olarak veyahutta asit değerlerini  düşü
rerek tüketmemiz , sağlığımız açısından oldukça önemlidir.
Kümes hayvanları, tüm süt ürünleri, yumurta, rafine edilmiş undan yapılan gıdalar, özellikle beyaz un ve beyaz şeker, sentetik tatlandırıcılar, kimyasal katkı maddeleri, ketçap, mayonez, hardal, gazlı içecekler (maden suyu hariç),fazla miktarda kahve ve siyah çay, alkol, kızartmalar, cips, rafine tuz, fruktoz, mısır şurubu, margarin, jöle, ağır yağlı şarküterilerin yanı sıra sigara, tütün mamülleri, uyuşturucular, radyasyona maruz kalmak da aiditeyi arttırmaktadır. Ayrıca uykusuzluk ve hareketsizlik de olumsuz etkili etmektedir. Şuan  şaşıracaksınız ama nefret, öfke, korku, kıskançlık, yoğun stres gibi olumsuz duygular da bedende yüksek asit oluştururlar.
HANGİ GIDALAR ALKALİDİR ?
Alkali gıdaların  tüketiminin artırılmasına önem vermeliyiz.
Salatalık, buğday çimi, zencefil, zerdeçal, hindiba, ıspanak, brokoli, kırmızı ve kara,turp,soyafilizi,pazı,ısırganotu,kuşkonmaz,karpuz,çörekotu,kavun,zeytinyağı ,hurma,nane,kekik,,karbonat,soya lesitin ve işlenmemiş doğal tuz alkali gıdaların başlarında geliyor.İlginç bir bilgi de şifalı olduğuna inanılan Zemzem suyunun yüksek derecede alkali olmasıdır. Asidik gıdaları şekersiz komposto yaparak asidik etkilerini azaltabilirsiniz. Sağlıcakla kalın...

İlkbahar geldi özellikle dikkat edeceğimiz konular















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder