17 Nisan 2016 Pazar

Kansere karşı en etkili koruyucu buğday şırası


aşurelik buğday resimleri ile ilgili görsel sonucu

Kanser çağımızın en önemli hastalıklarının başında gelir , tedavinin  zorluğu da ve bazı Kanser

çeşitlerinin hala tedavisinin bulunamaması da  bu hastalıktan korkulmasının başlıca sebeblerin

dendir. Kanser aslında B - 17 vitamini eksikliğinden kaynaklanan bir rahatsızlıktır.


    B-17 vitamini  Buğday çimin de ve kayısı çekirdeğinde bulunur . bu gıdaları tüketen ülkeler

de   Kanser rahatsızlığı   görülmemektedir .Pakistan da  Buğday şırası ve kayısı çekirdeği tüketimi

 fazla olduğundan  Kanser burada  yoktur. Kanserden korunmak için bağışıklık sistemimizi

güçlendirmemiz ve gerekli vitaminleri almamız  gerekmektedir.

Buğday şırasını ve saf oksijen deposu olan Buğday çimini gerekli oranda düzenli olarak tüketmemiz,

kuruyemişlerimizin   arasına da Kayısı çekirdeğini eklememiz Kanserden korunmak için yapacağımız

en önemli aktivitelerdir. Sağlıklı yaşam herkesin hayalidir, organik gıdalar la beslenmek , vücudumuz

için gereken vitaminleri almak, spor yapmak bu aktivitelerin en önemlileridir.

   Buğday şırası yapımı : 1 su bardağı ( aşurelik buğday) olarak bilinen halk arasında ( döğme )

denilen buğday.

1 litrelik cam kavanoz ve klorsuz  3-4 bardak su

Hazırlanışı : Cam kavanoza 1 bardak aşurelik buğday konulur , üzerine su eklenir ve kavanozun

ağzı bir tülbent ile örtülerek 24 saat bekletilir . bu su süzülür .Yalnız bu su kullanılmaz . aynı işlem

tekrarlanır  ikinci  24 saatin sonun da buğday şıramız hazırdır. buzdolabın da  bekletilip 2-3 günde

 tüketilmesi  gerekmektedir. Buğday şırasını ve Kayısı çekirdeğini beslenme alışkanlıklarımızın

arasına dahil ettiğimiz de Kanser den kesinlikle korunmuş oluruz. Sağlıcakla kalın..












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder