3 Nisan 2016 Pazar

İlkbahar geldi özellikle dikkat edeceğimiz konular


ilkbahar geldi , havalar daki değişkenlikler başladı en çok  dikkat etmemiz  zamanlar şimdi ,

sizlere bu zamanlar için yapılacaklar hakkında bazı bilgiler aktarmak istiyorum.


İnsanlarda ilkbahar yorgunlukları oluyor, bu yorgunluktan kendimizi kurtarmamız lazım. Yaradan  mevsimine

 göre meyveler, sebzeler veriyor. Mesela kiraz, pıhtılaşmış koyu olan kanı seyreltiyor ve kan seyreldikçe 

akışkanlığı artıyor, enerji de ona göre fazlalaşıyor; öyleyse kirazı çokça tüketmemiz gerekiyor.  Karpuz, beyne 

giden glikozun bir bölümünü hiç değişmeden beyne aktaran bir meyve. Ayrıca böbrekleri çalıştırır, bağışıklık 

sistemini güçlendirir hem de vücudun organlarını çalıştırır; karpuzu da bol bol yemek lazım. Kayısı mevsimi

 başlıyor… Kayısı bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor, bağırsakların çalışmasını sağlıyor, bağırsakları temizliyor. 

Ama fazlası da zarar, fazla yerseniz ishal yapıyor, o zaman ne yapacaksın; kayısı çekirdeğini kıracaksın, içindeki o 

badem kısmı ishali keser.

Bu arada gribal enfeksiyonlar artış gösterebilir, giyim kuşamımıza dikkat etmemiz lazım. Terlediğimiz zaman 


terimizi üstümüzde kurutmamamız lazım. Ihlamur, zencefil muhakkak evimizde elimizin altında bulunsun, bunları 

muhakkak kullanalım. Bu arada salatalık mevsimi başlıyor, domates mevsimi başlıyor… Domatesin içindeki

 maddelerin kansere çok iyi geldiğini, salatalığın, sarılık ve karaciğerle ilgili çok faydaları olduğunu biliyoruz. Marul, 

karaciğerin bir toniğidir. Enginar yine karaciğeri besler. Yorgun bir vücut bunları almaya başladığı zaman vücuttaki 

toksik maddeler dışarı atılır, vücut zinde güçlü ve kuvvetli bir hale gelir ve yazı kuvvetli bir halde karşılar; kışa da

 güçlü bir şekilde girmemizi temin etmiş olur. Yaradan  bu şekilde ayarlamış. Mesela bahar mevsiminde çabuk

 üşütebiliriz, özellikle çocuklar dondurma vb. yiyor ve hemen bademcikleri şişiyor. Onun için hemen birkaç formül

 vereyim size: İki kaşık bal, bir kaşık tereyağı, bir çay kaşığı karabiberle beraber cezvede kaynatılıyor. Bunu sıcak

 sıcak gece içip vücudu terletip vücuttaki toksik maddeleri atıyoruz. Sabah akşam yapılırsa bademcikler dahil 

olmak üzere vücuttaki üşütmeyi dışarı atmış oluyoruz. Ayrıca yine elma mevsimi başlıyor. Bir tutam ıhlamur, bir 

tutam elma kabuğu, yarım baş soğan, üç beş tane de karanfili iki bardak suya koyup kısık ateşte beş dakika 

kaynatıyoruz. Bütün gün içilirse vücuttaki üşütmeler, toksik maddeler vücuttan atılır.

Mesela serkencebin dediğimiz yani sirke ile balın yarı yarıya karıştırılarak alınması vücudun direncini artırır, 

karaciğeri güçlendirir, yorgunluğu alır, fevkalade iyi neticeler verir. Sabah akşam birer kaşık yenilebilir.

Meyan kökü; hem balgam sökücü özelliği var hem öksürüğü giderici özelliği var hem de iştah açıcı özelliği var. 

Keçiboynuzunun kansızlığı giderici özelliği var. Isırgan otu kanı temizler, bağışıklık sistemini güçlendirir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder