29 Nisan 2016 Cuma

iyileştirici etkili 8 şifalı taş

garnet taşı görselleri ile ilgili görsel sonucu
güçleri olduğu bilim ve alternatif tıbcılar arasın da tartışıla dursun enerji
alanlarını değiştirerek iyileştirici etkilerinin olduğu tartşılamaz dır.
Astrolojiden tutunda renkleri , doğu kültürüne göre enerjisel iyileştirici
gücüyle takı  ve sağlığa katkıları ilede hayatımızda azımsanamıyacak 
oranda dahil durumdadır.
Genel olarak alternatif tedavi yöntemlerinde doğal bitkiler akla gelse de, bazı taşların tedavi edebilir özellikleri hatta renklerin bile insanlara katkılarının ne kadar yüksek olduğu aşikardır. Şifalı taşlar olarak nitelendirilen bu taşlar genel olarak doğal enerjilerinin kullanıcıya aktarılması ile katkı sağlamaktadırlar. Genel bir ifadeden söz edecek olursak; bu şifalı taşlar, vücutta oluşabilen negatif enerjinin kişinin vücudundan çıkarılması ve karşılığında da vücuda pozitif enerji aktarımı ile tedavi sağladıkları veya bazı hastalıklara karşı koruyucu özelliklerinin olduğu ifade edilmektedir. Genel olarak Asya kültürü ile bilinen şifalı taşlar astroloji biliminde karşımıza oldukça çıkmaktadır.
Şifalarına inanılan taşların bazıları ve iyileştirici etkileri:
amber taşı görselleri ile ilgili görsel sonucu
Amber: Vücudu toksinlerden arındırmaktadır, baş ağrısına katkı sağlar. Strese karşı olumlu etkileri bulunmaktadır. Hafıza kaybını da engellediği düşünülmektedir.
Ametist: Dolaşım sorunlarında olumlu etkileri ile bilinen ametist, uykusuzluk ile mücadelede için ve meditasyon amaçlı da kullanıldığı bilinmektedir. Cesaret sağlayıcı, huzur verici özellikleri de bulunmaktadır.Negatif elektrik yükü taşıdığından dolayı; bedendeki fazla elektrik yükünü toplayarak beyin gücünü yükseltir.Bulunduğu çevredeki olumsuz enerjileri temizleyip dönüştürür. Sadece odanın herhangi bir yerinde durması bile olumsuz enerjileri toplayıp pozitif enerjiye dönüştürmesi için yeterlidir.Kişiyi rahatsız eden takınaklı düşünceleri uzaklaştırıcı ve yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Koyu mor ya da çok açık renkli, özellikle de berrak olan ametistler en güçlü enerjiye sahip olan ametistlerdir.
akuamarin taşı görselleri ile ilgili görsel sonucu
Aquamarine: Kulak rahatsızlıkları ile birlikte diş ve çene tedavisinde de faydalanılmaktadır. Boğaz ve mide rahatsızlıklarına da katkı sağladığı bilinen bu şifalı taşın korkulara karşı yatıştırıcı olduğu da ifade edilmektedir.Bereket ve uğur taşıdır.Cesaretinizi ve inancınızı yitirdiğiniz ve vazgeçme aşamasına geldiğiniz anlarda aquamarin sizi yüreklendirir ve kendinize olan güveninizi yeniler.Kendisini taşıyan kişileri negatif enerjilere karşı korur.Kendine güveni artırır. Tembellik eğilimini geçirir.Solunum yolları rahatsızlıklarına, boğaz ağrılarına, astım, bronşit ve tirotid bezi rahatsızlıklarına iyi gelir.En çok tercih edilen taşların başında gelen ve en kıymetli taşlardan biri olan aquamarin; bu özelliği dolayısıyla sahtesi en çok yapılan taşlar arasındadır. Değerini artıran özellikleri; şeffaflık derecesi, içinin temizliği ve en önemlisi, renginin koyuluk derecesidir.
sitrin taşı görselleri ile ilgili görsel sonucu
Sitrin: Kulak rahatsızlıklarında kullanılır. İşitme duyularına katkı sağlayan
 özellikleri bilinmektedir. Başarı ve bolluk getirdiği iddia edilmektedir.
garnet taşı görselleri ile ilgili görsel sonucu
Garnet: Kalp rahatsızlıkları ile akciğer rahatsızlıklarında faydası olduğu düşünülmektedir. Duygusallığın ve aşkın tetikleyicisi olarak kullanılabilmektedir.
Bu taşların dışında şifalı taş olarak nitelendirilen lapis, oniks, inci, peridot, ruby, safir, topaz ve turkuaz gibi daha birçok taş da alternatif tedavi amaçlı kullanılabilmektedir. Her ne kadar bilimsel ispatı bulunmasa da bu taşların katkıları aşikar bir durumdur.
akik taşı görselleri ile ilgili görsel sonucu
Akik: Canlılık veren enerjisiyle, kendinizi sıkıntılı ve kötü hissettiğiniz anlarda olayların iyi yönünü de görmenizi sağlar. İnsanların olumsuzluklarından kolayca etkileniyorsaniz akik sizin sağlığınıza iyi gelecektir.Kendisini taşıyan kişiye güç, keyif ve iyimserlik hissi verir. Ceplerinde bu taşı taşıyan çocukları olumsuz duygulardan ve münakaşalardan uzak tutar.
ay taşı görselleri ile ilgili görsel sonucu
Aytaşı:Oburluğa karşı etkilidir.Aytaşı, kişinin duygusal gerilimden kurtulmasına ve duygularını kabullenmesine yardımcı olur.Aşırı tepki verdiğiniz ve endişeli olduğunuz durumlarda aytaşı sizi dengeler ve diğer insanların hislerine karşı duyarlı olmanızı sağlar.Duygusal dengeyi sağlar ve egoya karşı iyi gelir.
amber taşı görselleri ile ilgili görsel sonucu
Kehribar:Soğuk algınlığı, astım, guatr, bronşit ve alerji tedavisi için boyun bölgesinde kullanılır. Boğaz ve tiroid enfeksiyonlarını tedavide diğer taşlardan üstündür.Günlük olağan yaşantınızla, zihinsel ve ruhsal gelişiminiz arasındaki dengenin kurulmasını sağlar.Para getiren bir taş olduğu düşünülür ve bu amaçla kasalara koyulur.Kehribarın aslında taş olmadığını; reçine olduğunu söyleyenler var. Ancak durum böyle değil. Kehribarın oluşumu reçinedir ancak; artık soyu tükenmiş bir çeşit çam ağacının reçinesinin fosilleşmesi ile oluşmuştur. Fosilleşmiş olduğundan dolayı bilimsel kaynaklarda kehribar, organik kökenli taşlar arasında yer almaktadır.
yeşim taşı görselleri ile ilgili görsel sonucu
Yeşim: İçiniz korku ve endişeyle dolduğunda huzur ve güven verir. Kişinin kendini zayıf ve güçsüz hissettiği anlarda yeşimi kalbinin üzerine koyması içini rahatlatır.Kişiyi duyguların tutsaklığından kurtararak görüşünü netleştirir.Diş problemleri ve ağrılarında faydalıdır. Ağzın içine yerleştirilen yuvarlak biçimli bir yeşim taşı, dişin yanında durur ve konuşulduğunda diş için rahatlatıcı etkisi olan titreşimler yayar.Elde tutulduğunda ısınarak rahatlatıcı bir his verir.Günlük kullanım için çok uygun bir taştır. Dengeli ve iyileştirici olan yeşil rengin etkisine sahiptir. Mücevher olarak özellikle konuşmacılar ve öğretmenler tarafından kullanılması tavsiye edilir.

Karaciğerin ve eklemlerin dostu olan mucizevi turp un faydaları

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder