7 Mart 2016 Pazartesi

Çörek otunun mucizevi faydaları

 Çörek otu mucizevi bir devadır , ( Peygamberimizde ölümden başka her derde devadır
diyerek ) önemini anlamamızı istemiştir.Çörek otu, binlerce yıldır bütün dünyada
hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Latince Nigella Sative olarak isimlendirilen çörek otunun tedavi ettiği hastalıkları ve insan sağlığına olan faydalarını bu yazımızda detaylı olarak ele alacağız. Bu yazıyı okuduktan sonra belki de varlığından haberdar bile olmadığınız çörek otunun o muhteşem gücü karşısında siz de şaşırıp kalacaksınız. En baştan söylemeliyim ki, bu yazıda yer alan bilgiler kulaktan duyma hurafeleri içermez. Bu yazıyı onlarca yabancı kaynağı tarayarak hazırladık. Dünya çapında çörek otuyla ilgili olarak bilim adamlarının yaptığı çalışmaların sonuçlarını görünce en az benim kadar şaşıracağınızdan hiç şüphem yok.  Ayrıca yağ olarak kullanımıda çok faydalıdır.
Çörek otunu bu kadar değerli  kılan şey, tabii ki içerdiği vitamin ve minerallerdir. İnsan sağlığına şaşırtıcı şekilde sağladığı katkı ve hastalıkların tedavisinde ilaç olarak kullanılan çok zengin ve güçlü vitamin ve mineraller şunlardır :
Çörek Otu aynı şekilde çok zengin bir vitamin kaynağıdır; Vitamin olarak A, H, C, B1, B2 ve B6 içerir. Mineral olarak ise; selenyum, çinko, magnezyum içeren çörek otunun içerdiği en önemli bileşim ise thymol türevidir.
Aktif madde olarak thymoquinon, uçucu olmayan yağlar ve nigellon içeren çörek otu bunların yanı sıra, palmitik asit, linoelik asit, oleic asit, sodyum, potasyum, kalsiyum, çinko, demir ,magnezyum, bakır, fosfor ve selenyum, A vitamini, B vitamini ve C vitamini içerir.
Thymoquinone, çörek otunun önemli bir bileşeni olarak,  birçok hastalık için şifa kaynağıdır. Bronşit, alerji, artrite, astım, romatizma gibi hastalıkların şiddetini azaltıcı, kan şekeri düşürücü ve ürik asit azaltıcı etki sağlar.
Çörek otunda ortalama %38 karbonhidrat, %35 çeşitli yağlar, %21 albümin bulunmaktadır. Geriye kalan %6’lık gibi bir kısım ise, birbirinden farklı yüze yakın maddeden oluşur.
Çörek otunun insan sağlığına faydaları :
Astım atakları olduğu zaman bir fincan kahve ile karıştırılarak sabah ve akşam içilir
Yüksek Tansiyon
Sedef Hastalığı
Parkinson Hastalığı
Kolon Kanseri
Meme Kanseri
Alerjik Hastalıklar
Hafıza Kuvvetlendirir
 Mikropları ve mantarları öldürür.
 Solunum borusunu genişleterek nefes almayı kolaylaştırır.
 Kanser hastalığına karşı koruyucu özelliği vardır.
Kan şekerini düzenler.
Yorgunluğu alır ve vücudu güçlendirir.
 Damar sertiliği ve tıkanıklığını giderir.
 Kolesterol ve tansiyonun normalleşmesini sağlar.
Savunma sistemini güçlendirir, alerjilere ve hastalıklara kaşı bünyeyi korur.
 Ruh sağlığını ve hormon sitemini korur.
Grip, nezle soğuk algınlığı, baş ağrısına karşılık buruna 3  damla damlatılarak hastalıklar giderilir. Eğer kulak iltihabı var ise aynı işlem kulak için yapılır. Göze damlatıldığında mikropları öldürür.
  Sinüziti olanlar için buruna sabah ve akşam iki kere 1 veya 2 damla 2 hafta boyunca damlatılır.
Tıbbın piri ibni sinada yazılarında çörek otu nun faydalarından bahsetmiştir . inanın fayda
ları sayılarak bitmeyecek kadar çok olan bu mucizevi devayı sofralarımızdan eksik etmeyelim. Kullandığınız çörek otu yağının soğuk pres olmasınada dikkat edelim lütfen
Sağlıcakla kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder