18 Mart 2016 Cuma

Sarımsağın faydaları ve zararları


Mutfaklarımız da oldukça sık kullandığımız sarımsağın faydaları saymakla bitmez,

bunlardan bazılarını paylaşmak istiyorum.

  • Ölümlere sebep olan atardamar kireçlenmesine iyi geliyor.
  • Saçkıranı tedavi ediyor
  • Yara ve çıbanları iyileştiriyor.
  • Krampları yok ediyor.
  • Akciğeri, karaciğeri, safra kesesini ve kalbi kuvvetlendiriyor.
  • Bağırsak kurtlarını ve diğer parazitleri öldürüyor.
  • Mide ve bağırsakları dezenfekte ediyor.
  • Zararlı bakterileri yok ediyor.
  • İştahı açıyor.
  • Nezleyi yok ediyor.
  • Nefes borusu rahatsızlıklarına, bronşite çok iyi geliyor.
  • Veremlilere sarımsak yemeleri tavsiye ediliyor.
  • Tansiyonu düşürüyor.
  • Ateşi düşürüyor.
  • Bağırsak gazlarını ortadan kaldırıyor.
  • Grip mikrobunu öldürerek vücudu bu hastalığa karşı koruyor.
  • İdrar yollarında taş oluşumunu engelliyor.
  • Kalp adalelerini güçlendiriyor.
  • Kalbi besleyen kroner damarları genişletiyor.
  • Cinsel gücü arttırıyor.
  • İdrar söktürüyor.
  • Vücudu sivrisinek ve haşerelerden koruyor.
  • Safra salgısının salınımını arttırıyor.
  • Kabızlığı önlüyor.
  • Saç Dökülmesini yavaşlatıyor.
  • Sesi güzelleştiriyor.
Sağlığımız da oldukça fazla etkisi olan sarımsağın fazla tüketildiği takdir de zarar
larıda olabilmektedir .Atalarımızın  ( azı karar çoğu zarar ) demeleri bu yüzdendir.
Yemeklerde lezzet kaynağı olan, sağlığımızın korunmasında önemli olan bir işlev yürüten sarımsak, damar sertliği ve tıkanıklığını önlemekte, tansiyon ve kolestrolü düzenlemekte, kanı temizlemekte, kalp krizi riskini azaltmaktadır. Meme, prostat, mide ve kalınbağırsak kanserlerine yakalanma riskini azalttığı gibi hastalıkta ilerlemeyi yavaşlatmaktadır. Beyin kanaması ve inme riskini azaltmaktadır. Beyin hücrelerinin yenilenmesini hızlandırdığından Alzheimer ve Parkinson hastalıklarında olumlu etkileri gözlemlenmiştir. Koroner kalp hastalığı olan bazı hastalarda yapılan çalışmalarda, sarımsağın kolestrol , LDL ve trigliserid düzeylerini düşürdüğü saptanmıştır.
Halk arasında yüzyıllar boyunca birçok hastalık ve rahatsızlığa çare olmuş sarımsak, bugün bile modern tıbbın gelişmediği ve ulaşamadığı yerlerde, iştah açıcı, yaraları iyileştirici, tansiyon düşürücü, idrar söktürücü, cinsel gücü artırıcı, kurt düşürücü, öksürük kesici, tifo, dizanteri ve damar tıkanıklığı gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.
Vücut antiseptiği, hücre yenileyici, iştah açıcı, damarları genişletici, bağırsakta mikrop kırıcı, idrar söktürücü, ses kısıklığı, romatizma ve akciğer rahatsızlıklarını tedavi eden, sağlığa çok yararlı ve mucize afrodizyak özellikleri bulunan sarımsak, çiftçilerimiz tarafından "beyaz altın" olarak adlandırılmaktadır.
Zeytin ile beraber alınan sarımsak, hayzı ve idrarı söktürmekte, erkeklik kudretini ve meniyi artırmakta, cinsiyet organına kuvvet vermektedir. Sorgun söğüdü ve ban ağacı yağı ile karıştırılıp saçsız başa sürüldüğünde, saç çıkarmakta, saç dökülmesini ise engellemektedir. Çiğ olarak tüketilen sarımsak basura, iç organ ağrıları, akciğer yara ve ağrıları, safra kesesi, kulunç, siyatik ağrıları, unutkanlık ve kasık ağrılarına iyi gelmektedir. Sarımsağın yakısı göz kapağına sürülürse, gözde biriken iç kanı azaltmaktadır.     ....    Sağlıcakla kalın..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder