15 Mart 2016 Salı

Mide ekşimesi ve mide yanması için 2 pratik bilgi


Sağlığımız çok önemlidir , vücut sağlığımız bozulacak olursa hayatımız  oldukça can sıkıcı olacaktır,

başımızın ağrımasından tutunda , diş , mide , karın ağrısı bile dayanılmaz olur.Sağlığımız ne kadar

iyi ise hayattan zevk almamız da onunla doğru orantıdadır , aldığımız  nefesin değerinin farkına


varabilmek için sağlığımızın bozulmasını beklemeden , öncesinde doğru şekilde beslenmeli ve

kendimize dikkat etmeliyiz.  Bunı sağlarken pozitif düşünmeyi de ihmal etmemeliyiz, hayatın

kendisinin bir bütün olduğu gibi vücudumuz da bir bütündür, parçaların herhangi birinin aksaması

tüm dengeleri alt üst eder , sağlık herşeydir , bugün sağlığımız  için gerekli birkaç küçük formül den

 bahsetmek istiyorum, Bitkilerin , baharatların şifasını hayatımız dan esirgemez isek onlarda bizlere

sonsuz şifalarını sunmayı esirgemeyeceklerdir .

1.Mide ekşimesi :1 çay kaşığı zencefil , 1 çay kaşığı rezene , 2 çay bardağı sıcak suda 10 dk

 demleyiniz  , yemeklerden sonra için .

2.Mide şişkinliği:İncir , çemen , anason, hardal kaynatılarak aç karnına içilir  veya  incirin içine

anason konularak yemeklerden sonra 3-4 adet yenir.

3.Migren :Defne tohumu balla macun yapılıp yenildiğin de baş ağrısını ve migreni geçirir.

4. Balgam: Meyan kökü ve incir kaynatılarak içilir  yada bala kaya tuzu karıştırılıp yenilir ise

balgamı kurutur.

5.Bağırsak  dezenfekte : Taze süt ve sarmısak ( sabah öğle akşam içiniz) veya bal , sirke, çörekotu 

karışımı içilir. Sarımsaklı ayran da iyi gelir.




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder