15 Mart 2016 Salı
Mide ekşimesi ve mide yanması için 2 pratik bilgi
Sağlığımız çok önemlidir , vücut sağlığımız bozulacak olursa hayatımız oldukça can sıkıcı olacaktır,
başımızın ağrımasından tutunda , diş , mide , karın ağrısı bile dayanılmaz olur.Sağlığımız ne kadar
iyi ise hayattan zevk almamız da onunla doğru orantıdadır , aldığımız nefesin değerinin farkına
varabilmek için sağlığımızın bozulmasını beklemeden , öncesinde doğru şekilde beslenmeli ve
kendimize dikkat etmeliyiz. Bunı sağlarken pozitif düşünmeyi de ihmal etmemeliyiz, hayatın
kendisinin bir bütün olduğu gibi vücudumuz da bir bütündür, parçaların herhangi birinin aksaması
tüm dengeleri alt üst eder , sağlık herşeydir , bugün sağlığımız için gerekli birkaç küçük formül den
bahsetmek istiyorum, Bitkilerin , baharatların şifasını hayatımız dan esirgemez isek onlarda bizlere
sonsuz şifalarını sunmayı esirgemeyeceklerdir .
1.Mide ekşimesi :1 çay kaşığı zencefil , 1 çay kaşığı rezene , 2 çay bardağı sıcak suda 10 dk
demleyiniz , yemeklerden sonra için .
2.Mide şişkinliği:İncir , çemen , anason, hardal kaynatılarak aç karnına içilir veya incirin içine
anason konularak yemeklerden sonra 3-4 adet yenir.
3.Migren :Defne tohumu balla macun yapılıp yenildiğin de baş ağrısını ve migreni geçirir.
4. Balgam: Meyan kökü ve incir kaynatılarak içilir yada bala kaya tuzu karıştırılıp yenilir ise
balgamı kurutur.
5.Bağırsak dezenfekte : Taze süt ve sarmısak ( sabah öğle akşam içiniz) veya bal , sirke, çörekotu
karışımı içilir. Sarımsaklı ayran da iyi gelir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder